-
۳۵۷۷
1- برای محل تجمع عزاداران حتما باید معبر خروج اضطراری با عرض کافی و شرایط مناسب علاوه بر ورودی اصلی پیش بینی شود.
2- برای افراد سالخورده و اطفال و بانوان حتما باید مکانی در نزدیکترین نقطه به خروج بی خطر پیش بینی شود. ضروری است جهت بازشوی دربهای خروج از نقطه اسکان تا معبر اصلی در جهت خروج باشد.
3- در مواقعی که نیاز است هنگام عزاداری روشنایی ها قطع شود حتما باید سردر معابر خروج از تکایا و راههای منتهی به خارج روشن باشد به نحوی که معابر خروج کاملا رویت شود.
4- رعایت فاصله مناسب سیم – اتصالات – ادوات وتجهیزات الکتریکی از مواد و مصالح قابل اشتعال(پرده – پرچم – فرش – تابلو و...) الزامی است.
5- هر یک از دستگاه ها و ادوات برقی علاوه بر داشتن فیوز مستقل باید دارای یک پریز مختص به خود نیز باشد و از اخذ اشعابات متعدد از یک پریز نیز خودداری شود. تاکید می شود به هیچ عنوان سیم یا کابل برق از زیر فرش عبور داده نشود.
6- فیوز برق باید استاندارد بوده و از استفاده از فیوز های تقویت شده و غیر استاندارد جداً خود داری شود.
7- استفاده از لامپ های برق با توان بالا و بدون حباب و حفاظ در داخل تکایا ممنوع می باشد.
8- قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آنها اطمینان حاصل شود.
9- از بخاری های کارگاهی، بدون دودکش، هیزم سوز، شعله عریان و بدون حفاظ و امثالهم در داخل تکایا استفاده نشود.(جهت گرم نمودن فضای داخل چادرها و تکایا از بخاری های دمنده با استقرار در خارج از چادر که هوای گرم را به داخل میدمند استفاده شود.)
10- در صورت استفاده از بخاری های نفتی بایستی قبل از پر کردن منبع سوخت آن اقدام به خاموش کردن آن نمود.(در هنگام روشن بودن بخاری از ریختن نفت در مخزن آن خودداری شود.)
11- عبور دادن دودکش بخاری ها از سقف های برزنتی و یا مصالح قابل اشتعال ممنوع می باشد.
12- در اخذ انشعاب از لوله کشی گاز حتما از شلینگ های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود(حداکثر طول شلینگ 1.5 متر می باشد.)
13- رعایت حداقل یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم قابل اشتعال(پشتی – فرش – پرچم و...) الزامی است.
14- قسمت طبخ نذورات در مکان مناسب و دور از محیط تکایا انتخاب شود.
15- در قسمت طبخ حتما باید معابر خروج سریع خدمه تدارک دیده شود.
16- برای طبخ غذا با وسایل گاز سوز بخصوص گاز مایع حتما باید از رگلاتورهای فشار قوی و یا متناسب با شعله پخش کن اجاق ها بهره گیری شود.
17- قسمت پخت وپز نباید در مسیر عبور و مرور افراد و محل پارک اتومبیل ها باشد.
18- در کلیه قسمت ها به ویژه محل طبخ غذا حتما باید به اندازه کافی کپسول های آتش نشانی متناسب با محل و سیار موجود باشد و کارکنان با طریقه استفاده از آنها آشنا باشند.
19- در صورتی که از هیزم برای پخت و پز استفاده می شود حتما باید آب کافی و حداقل یک شیلنگ برای اطفاء آتش سوزی های احتمالی پیش بینی شود.
20- از ورود کودکان و سالخوردگان به قسمت طبخ غذا خودداری شود.
21- از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در داخل سالن و محل طبخ غذا جلوگیری شود.
22- در صورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندرهای گاز مکان مناسب خارج از فضای عمومی در نظر گرفته شود.
23- قبل از برگزاری مراسم، شبکه برق، لوازم الکتریکی و وسایل گرمازا مورد بازرسی متخصصین صلاحیت دار قرار گیرد.
24- از دود کردن اسپند و عود و امثالهم با استفاده از ذغال و منقل در داخل هیئت و تکایا خودداری شود.
25- از استعمال دخانیات در داخل تکایا جلوگیری شود.
26- حریم چادر تکایا باید جهت جلوگیری از تردد افراد غیر مسئول و یا احتمال انتفال آتش سوزی از بیرون کنترل گردد.
27- مدیران – مسئولین وکارکنان – تکایا با مراجعه به نزدیکترین ایستگاه آتش نشانی محل، مسایل ایمنی و نحوه مقابله با حریق ها و حوادث را آموزش ببینند.
ضروری است مسیرهای عمومی و امدادرسانی به شهروندان در هر نقطه از شهر، در روزهای عزاداری و برگزاری مراسم های خاص کاملا باز بوده و در صورت مشاهده ماشین های امدادی به خصوص آتش نشانی نهایت همکاری پیرامون بازگشایی مسیر اعمال شود.