جامع آتش نشانی ایران NFSI

برنامه ریزی و توسعه ایمنی و آتش نشانی ، مهندسی و مدیریت ایمنی آتش در ایران

نحوه حفظ دسترسی به ساختمان و تجهیزات برای پاسخگویی اداره آتش نشانی

  • ۱۰۲۳

زمانی که مدیران تاسیسات و مالکان ساختمان به موضوع دسترسی آتش نشانی به ساختمان در زمان آتش سوزی و حوادث فکر می کنند ، بسیاری از آنها موضوع حیاتی اینکه محل استقرار و دسترسی خودروهای آتش نشانی خالی و آماده استقرار تیم های عملیاتی می باشند.در حالی که آتش نشانان برای اینکه بتوانند واکنش موثر و حیاتی به حوادث رخ داده در ساختمان داشته باشند جنبه های دیگری نیز در یک ساختمان وجود دارد که باید به درستی نگهداری شوند تا دسترسی مناسب آتش نشانی به ساختمان فراهم گردد.

علائم و نشانه های شناسایی ساختمان

برای کمک به امدادگران در شرایط اضطراری در مکان یابی ساختمان و آدرس آن باید ساختمان مورد نظر از خیابان قابل شناسایی باشد. در کد NFPA1  در بخش 10.11 موضوع شناسایی ساختمان مطرح شده است. شماره های شناسایی ساختمان را می توان بر روی خود ساختمان یا در صورتی که ساختمان از خیابان قابل مشاهد نیست ، روی یک تابلو واقع در خیابان نصب کرد. اعداد باید طوری طراحی شوند که با پس زمینه ساختمان یا تابلو اطلاع رسانی تضاد داشته باشند و به اندازه ای بزرگ باشند که به راحتی از خیابان دیده شوند.

 

جاده و مسیر دسترسی خودروهای آتش نشانی

در فصل 18 کد NFPA1 الزامات دسترسی خودروها و دستگاه های آتش نشانی بیان شده است. بر اساس کد یک NFPA تمامی ساختمان ها از قسمت درب اصلی باید دارای مسیر و راه دسترسی با حداقل فاصله 15 متری را فراهم نمایند و فاصله هر بخشی از تاسیسات و یا هر بخشی از دیوار خارجی طبقه اول در فاصله بیشتر از  46 متر با مسیر و راه و محل استقرار دستگاه ها و خودروی آتش نشانی نباشد ، همچنین ساختمان هایی که دارای سیستم اطفای حریق اتوماتیک اسپرینکلر می باشند ، می توانند تا فاصله  137 متر  این فاصله را افزایش بدهند.

این جاده های دسترسی باید بدون مانع در عرض حداقل (6.1 متر) و ارتفاع حداقل  (4.1 متر) بدون مانع نگهداری شوند. به خاطر داشته باشید که این عرض ها و ارتفاعات ممکن است توسط مقامات محلی دارای صلاحیت قضایی (AHJ) برای خودروهای عملیاتی ویژه که مخصوص پاسخ به حوادث می باشد تغییر داده شوند. همچنین حفظ شعاع چرخش مناسب مورد نیاز برای دستگاه ها و خودروهای عملیاتی مقابله کننده با حوادث و آتش سوزی و اطمینان از اینکه فضای چرخشی مورد نیاز نیز خالی نگه داشته می شود، مهم است. اگر جاده دسترسی دارای بن بست بزرگتر از (46 متر) باشد، فضای چرخشی لازم و ضروری خواهد بود.

برای اطمینان از اینکه در جاده و مسیر دسترسی خودروها و دستگاه های آتش نشانی به ساختمان شما از هرگونه وسیله نقلیه و یا سایر موانع جلوگیری گردد ، ممکن است مقام قانونی مسئول (اداره آتش نشانی ) نصب علائم و خط کشی مسیر را خواستار گردد.

جعبه های دسترسی

آتش نشانی باید بتواند هر دری که به داخل ساختمان منتهی می شود و ممکن است قفل باشد باز کند. این بدان معناست که ممکن است مقام قانونی مسئول (اداره آتش نشانی) به یک جعبه دسترسی نیاز داشته باشد تا به آتش نشانی این امکان را بدهد که کلیدهایی برای باز کردن قفل ساختمان در مواقع اضطراری به دست آورد. به طور معمول، این جعبه های دسترسی در نزدیکی ورودی ساختمان قرار دارند. اگر این جعبه‌های دسترسی ارائه نشده باشند، احتمالاً اولین پاسخ‌دهندگان ممکن است نیاز به ورود اجباری برای دسترسی به ساختمان داشته باشند، به این معنی که ممکن است درها آسیب ببینند یا تخریب شوند.

 

اگر دسترسی به محل توسط یک دروازه قفل شده ایمن شود، در آن صورت باید به آتش نشانی یک دستگاه یا سیستم تایید شده برای باز کردن قفل درب اصلی ارائه شود. این کار را می توان با نصب یک جعبه دسترسی روی درب اصلی یا نزدیک آن انجام داد که حاوی کلیدهای در است، یا می توان به آتش نشانی کارت دسترسی یا سایر وسایل امنیتی ارائه نمود.

 

شیرهای آتش نشانی

اداره آتش نشانی  جهت انجام عملیات و مقابله با آتش سوزی  نیاز به دسترسی به آب دارد. معمولاً  برای برطرف نمودن این نیاز با اتصال به شیرهای آتش نشانی واقع در ساختمان و یا نزدیک ملک انجام می شود. تمام شیرهای آتش نشانی باید به گونه ای نگهداری شوند که فضای خالی (914 میلی متر) در تمام اطراف آن ها  فراهم شود.

 

 علاوه بر این، در صورتی که یک شیر آب دارای اتصالی بیشتر از 2.5 اینچ باشد، باید فضای خالی  (1524 میلی متر) در جلوی هیدرانت فراهم شود. این فضای شفاف برای امکان اتصال و مسیریابی خطوط شلنگ فراهم شده است. اگر در آب و هوای سرد زندگی می کنید، به این معنی است که پس از هر بارندگی برف، تمام برف ها باید از اطراف هیدرانت پاک شوند.

 

اتصال آتش نشانی (شیر هیدرانت جلوی ساختمان یا کوپلینگ)

ساختمان شما ممکن است یک اتصال آتش نشانی نیز داشته باشد. این یک اتصال شیلنگ یا مجموعه ای از اتصالات شلنگ است که در قسمت بیرونی ساختمان قرار دارد و به سیستم لوله ایستاده یا سیستم اسپرینکلر متصل می شود.اتصالات به سیستم های استندپایپ به آتش نشانی این امکان را می دهد که سیستم لوله ایستاده را در ساختمان تحت فشار قرار دهد تا آنها بتوانند خطوط شلنگ خود را به اتصالات شلنگ از پیش نصب شده در داخل ساختمان برای مقابله با آتش وصل کنند. اتصالات به سیستم اسپرینکلر به آتش نشانی اجازه می دهد تا آب اضافی را به سیستم اسپرینکلر پمپ کند و میزان آب موجود و فشار داخل سیستم را برای کنترل آتش افزایش دهد.

اگر ساختمان شما دارای یک اتصال آتش نشانی است، حفظ دسترسی مناسب به آن که در فصل سیزدهم NFPA1 ضروری و مهم بیان شده است. آتش نشانی باید نه تنها بتواند اتصالات آتش نشانی را ببیند بلکه باید بتواند از آنها نیز استفاده کند ، برای  اطمینان از آن با از بین بردن  پوشش گیاهی و عدم وجود مانع دیگری مانند سطل زباله و یا خودرو  می توان اقدام نمود.

 

واحد کنترل اعلام حریق

اگر ساختمان شما دارای سیستم اعلام حریق و سیگنالینگ است، مهم است که واحد کنترل اعلام حریق (FACU) - که به عنوان پانل اعلام حریق نیز شناخته می شود - در دسترس باشد. FACU به آتش نشانی اجازه می دهد تا تشخیص دهد که کدام دستگاه های آغازگر در حالت هشدار هستند تا به آنها کمک کند تا محل آتش سوزی را بهتر شناسایی کنند. اگر سیستم اعلام حریق دارای یک سیستم ارتباط صوتی اضطراری نیز باشد، آتش نشانی همچنین می تواند از این سیستم برای برقراری ارتباط با ساکنان در ساختمان استفاده کند تا به آنها جهت دهد. به طور معمول، واحد کنترل اعلام حریق در نزدیکی ورودی اصلی در منطقه ای مانند لابی قرار می گیرد. همچنین این امکان وجود دارد که واحد کنترل اعلام حریق در مکان دیگری باشد و یک اعلام کننده اعلام حریق در نزدیکی ورودی اصلی قرار گرفته باشد. این اعلام کننده اعلام حریق به واحد کنترل اعلام حریق متصل است و به اولین پاسخ دهندگان اجازه می دهد تا تمام نمایشگرهای واحد کنترل اعلام حریق را از یک مکان دور مشاهده کنند. هم واحد کنترل اعلام حریق و هم هر اعلام کننده اعلام حریق باید عاری از هرگونه مانع بوده و همیشه قابل مشاهده باشند. اگر واحد کنترل اعلام حریق یا اعلانگر قفل است، مهم است که کلیدهایی را در اختیار آتش نشانی قرار دهید تا بتوانند سیستم را به کار گیرند.

 

اتاق کنترل و فرماندهی شرایط اضطراری ساختمان

اگر ساختمان شما بلندمرتبه است، به این معنی که ساختمانی که ارتفاع کف آخرین طبقه قابل تصرف تا پایین ترین سطح دسترسی وسیله نقلیه آتش نشانی 23 متر ارتفاع دارد و این احتمال وجود دارد که ساختمان شما دارای اتاق کنترل و فرماندهی شرایط اضطراری باشد. این قسمت از ساختمان از سایر قسمت های ساختمان جدا شده و دارای درجه بندی مناسب و مقاوم در برابر آتش می باشد و فضایی را زمان شرایط اضطراری و آتش سوزی در ساختمان برای فرماندهی آتش نشانی و امدادگران فراهم می نماید و معمولا دارای شرایط زیر می باشد:

·      واحد ارتباطات آتش نشانی.

·      یک تلفن برای استفاده آتش نشانی.

·      نقشه های ساختمانی شماتیک با جزئیات پلان طبقه، وسایل خروج، سیستم های حفاظت از آتش، تجهیزات آتش نشانی و دسترسی آتش نشانی.

·      یک میز کار.

·      واحد کنترل اعلام حریق (پانل اعلام حریق) یا اعلامگر.

·      نشانگرهای مکان آسانسور.

·      نشانگرهای قدرت برق اضطراری و در حال کار.

·      نشانگر وضعیت پمپ آتش نشانی.

·      کنترل های سیستم کنترل دود.

 

به طور معمول، این اتاق ها در نزدیکی ورودی اصلی ساختمان یا خارج از لابی اصلی قرار دارند. بسیار مهم است که این فضاها در دسترس باقی بمانند و عاری از هرگونه انبار یا موانع باشند. 

 

اتاق پمپ آتش نشانی

 ساختمان شما ممکن است برای اینکه بتواند فشار آب مورد نیاز سیستم های لوله ایستاده و آب پاش (اسپرینکلر) را تامین نماید به پمپ آتش نشانی نیاز داشته باشد.

 

پمپ‌های آتش‌نشانی باید در اتاقی باشند که از بقیه ساختمان جدا شده و دارای ساختار درجه‌بندی مقاومت در برابر آتش باشد. اگر ساختمان شما دارای اتاق پمپ آتش نشانی است، مهم است که این اتاق به درستی شناسایی شده و فاقد هرگونه انبار و تجهیزاتی باشد که برای عملکرد پمپ آتش نشانی ضروری نیستند. دسترسی به اتاق های پمپ آتش نشانی از یک مسیر داخلی محافظت شده یا از درب خارجی ضروری است، بنابراین اطمینان از اینکه مسیر داخلی محافظت شده یا مسیر به درب خارجی اتاق پمپ نیز آزاد و عاری از موانع باشد نیز مهم است.

خلاصه

همانطور که می بینید، جنبه های بسیار بیشتری برای دسترسی آتش نشانی وجود دارد تا صرفاً خالی نگه داشتن مسیر آتش نشانی.

ما می‌خواهیم مطمئن شویم که آتش‌نشانی و یا اولین امدادگران می‌توانند ساختمان را به درستی شناسایی کنند و همچنین به تمام تجهیزات ساختمانی که ممکن است در طول واکنش خود به آنها نیاز داشته باشند دسترسی داشته باشند. بسیار مهم است که عادت کنید مرتباً این موارد را بررسی کنید، زیرا هرگز نمی دانید چه زمانی ممکن است به آتش نشانی یا نیروهای امدادگر در ساختمان خود نیاز داشته باشید، و در مواقع اضطراری، هر ثانیه اهمیت دارد.

 

نویسنده: Shawn Mahoney /شاون ماهونی/کارشناس ارشد حفاظت از حریق / کارشناس متخصص انجمن حفاظت از حریق NFPA

ترجمه و ویرایش : hamed heydari حامد حیدری /کارشناس ارشد مدیریت ایمنی و آتش نشانی شهری

منبع : سایت انجمن حفاظت از حریق NFPA




11 روش در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی

  • ۳۱۶۶

اولین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

همیشه در همه عملیات های اطفای حریق از ابتدا تا انتهای

عملیات حتی در زمان لکه گیری و بررسی علت از دستگاه تنفسی استفاده کنید.

دومین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

همیشه آتش نشانانی که به داخل صحنه حریق می روند باید مجهز به هود محافظت کننده دود و حرارت باشند.

سومین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

پس از خروج از محیط حریق زده و سمی در صورت امکان تجهیزات حفاظتی فردی خود را در محدوده آتش سوزی با 

آب و صابون و یک برس یک شستشوی کلی داده و سپس آنها را درون کیسه ای مقاوم بدون درز قرار داده (و یا می توانید از جعبه های پلاستیکی 

مناسب دارای درب محکم برای نگهداری لباس و تجهیزات حفاظت فردی آلوده داخل خودروی آتش نشانی نگهداری نمایید . توجه نمایید به هیچ وجه با لباس ها و تجهیزات آلوده به محصولات حریق سوار خودرو نشده و حتما تجهیزات آلوده را از محیط کابین خودرو دور نگه دارید .

چهارمین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

پس از اتمام سومین مرحله که رفع آلودگی سطحی لباس و تجهیزات حفاظت فردی و دستگاه تنفسی می باشد.

حتما به وسیله دستمال مرطوب دوده و هر گونه گرد و غبار بر روی بدن (صورت ، دست ، گردن ، بازو و غیره ) را در محل واقعه پاکسازی نمایید.

پنجمین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

اگر به هر نحوی در معرض محصولات ناشی از آتش سوزی بوده اید حتما همه لباس های خود را تعویض نموده و

لباس دیگری بپوشید و آن لباس های آلوده را نیز شستشو نموده و یا آنها را داخل کیسه ای مناسب قرار داده تا در اولین زمان مناسب آنها را شستشو نمایید.

ششمین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

اگر در معرض محصولات آتش سوزی بوده اید حتما در کوتاه ترین زمان ممکن پس از اتمام عملیات یک دوش بگیرید.

این دوش گرفتن می تواند بسیار اندک در حد کمتر از 5 دقیقه باشد...

هفتمین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

تجهیزات حفاظت فردی و تجهیزات آلوده که در معرض محصولات آتش سوزی بوده اند به هیچ وجه نباید

در کف خودرو و یا کابین خودرو رها گردیده و نیز به هیچ وجه نباید آنها را داخل محیط آشپزخانه و اتاق خواب و محل استراحت 

آتش نشانان داخل ایستگاه آورده شود .

هشتمین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

با استفاده از دستمال مرطوب و یا آب و صابون حتما 

صندلی و داخل کابین افراد و دستگاه تنفسی و غیره را بطور مرتب پاکسازی و رفع آلودگی نمایید.

نهمین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

ویزیت سالیانه توسط پزشک متخصص می تواند عامل مهمی در شناسایی و

تشخیص زود هنگام بروز سرطان می تواند کلید نجات افراد باشد.

دهمین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

به هیچ وجه از محصولات دخانیات از هر نوع و حالتی استفاده نکنید.

یازدهمین تمرین در پیشگیری از سرطان در خدمات آتش نشانی :

 هر فردی از آتش نشانان  که در معرض

محصولات آتش سوزی بوده اند باید یک گزارش اختصاصی تهیه نموده و همه آنها را نگهداری نمایید.

استفاده از این مطلب حتی بدون درج منبع بلامانع و آزاد می باشد.

#من_حامی_ایمنی_جان_آتشنشانم

تمرینات عملیاتی آتش نشانی H , P ,F

  • ۹۱۰۵

تمرینات عملیاتی آتش نشانی

 

کلاه ایمنی آتش نشانان با تکنولوژی هشدار وقوع فلش آور

  • ۲۴۹۶

این کلاه هوشمند با توجه به داشتن سیستم هشدار دهنده با استفاده از مادون قرمز زمانی که دمای محیط و محدوده آتش سوزی حدود 600 درجه سانتی گراد گردد بر روی نقاب خود به آتش نشان هشدار خطر و تهدید فوری جان او را خواهد داد.

آتش سوزی زیر زمین Understanding and Fighting Basement Fires

  • ۲۷۱۳

یکی از چالشی ترین و سخت ترین عملیات های آتش نشانی ، آتش سوزی در زیر زمین و طبقات منفی ساختمان ها و تاسیسات شهری می باشد. از مهم ترین دلایل اهمیت آن می توان به عدم دسترسی مطلوب به کانون آتش سوزی ، وجود دود فراوان ، عدم امکان پیش بینی و ایجاد و استفاده از سیستم تهویه دود ، سست شدن سقف و سازه ساختمان بر اثر آتش سوزی ، مشخص نبودن میزان بار حریق و وجود حرارت بسیار زیاد در محل آتش سوزی و در نهایت عدم امکان انجام عملیات آتش نشانی از بیرون ساختمان را می توان بیان نمود . 

برای پیشگیری از بروز آتش سوزی در زیر زمین ها پیشنهاد زیر می توانند بسیار موثر و مفید باشد: 

- طراحی و نصب سیستم های کشف و اعلام آتش سوزی .

- طراحی و نصب سیستم های اطفای حریق اتوماتیک اسپرینکلر.

- وجود پنجره و یا درب و یا وجود فضای ارتباطی زیر زمین با فضای باز.

- وجود چند راه دسترسی به زیر زمین.

- وجود سیستم تهویه در زیر زمین.

به دلیل اینکه امکان ورود و انجام عملیات آتش نشانان معمولا به زیر زمین ها وجود ندارد استفاده از تجهیزات خاص اطفای حریق در این محیط ها بطور خاص به شدت توصیه می گردد. در این بین استفاده از نازل ها Fognail و همچنین استفاده از ماده اطفای کف جهت اطفای حریق مفید می باشد.

بهترین روش برای اطفای حریق در زیر زمین ها استفاده از نازل Fognail از کف طبقه بالاتر از زیر زمین می باشد.

مرکز آموزش تخصصی نجات سریع در سیلاب در نیویورک

  • ۲۶۶۴

این مرکز آموزشی منحصر به فرد در زمینی به مساحت 7 هکتار در نیویورک با هدف آماده سازی و بالا بردن مهارت آتش نشانان در جهت پاسخ به سیلاب های شهری بنا شده است . در این مرکز با شبیه سازی سیلاب آتش نشانان با اصول و مراحل نجات از سیلاب بصورت واقعی تمرینات لازم را انجام می دهند تا اطمینان حاصل گردد که آنها می توانند در صورت بروز سیلاب نسبت به نجات افراد اقدام مناسب داشته باشند...

خودروی فرماندهی آتش نشانی

  • ۳۲۵۰

هر سازمان آتش نشانی در شهرها بر اساس محدوده عملیاتی آتش نشانی بایستی مجهز به خودروی ویژه فرماندهی آتش نشانی باشد.

ضوابط و مقررات ایمنی و آتش نشانی تصویری فاصله ایمن نردبان آتش نشانی با خطوط توزیع برق

  • ۳۱۲۳

ضوابط و مقررات ایمنی و آتش نشانی تصویری محدودیت در استفاده از نردبان آتش نشانی

  • ۲۷۵۹

منطقه فروپاشی و آوار ساختمان Building collapse zone

  • ۱۲۴۹

آکادمی مجازی آموزش مواد خطرناک HAZMAT

  • ۲۳۱۵

دانلود آخرین نسخه نرم افزار wiser تحت ویندوز
https://t.me/hazmat_ir/17

فیلم کلیات عملیات HAZMAT روش APIE
https://t.me/hazmat_ir/19

فیلم لوزی خطر NFPA704
https://t.me/hazmat_ir/20

مقاله مروری بر سیستم جهانی طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی (GHS)
https://t.me/hazmat_ir/22

نرم افزار اطلاعات موادشیمیایی GHS
https://t.me/hazmat_ir/23

فیلم آشنایی با GHS و SDS تهیه شده توسط OSHA
https://t.me/hazmat_ir/25

نرم افزار جامع hazmat – wiser جهت تلفن همراه
https://t.me/hazmat_ir/27

انواع گروه های مواد خطرناک
https://t.me/hazmat_ir/28

مقاله طبقه بندی مواد شیمیایی خطرناک
https://t.me/hazmat_ir/29

بر چسب و علامتگذاری در حمل و نقل مواد خطرناک
https://t.me/hazmat_ir/30

فیلم برچسب و علامتگذاری مواد شیمیایی زیان آور
https://t.me/hazmat_ir/31

سطوح لباس های حفاظتی hazmat
https://t.me/hazmat_ir/32

فیلم لباس حفاظتی A مواد شیمیایی خطرناک
https://t.me/hazmat_ir/33

نرم افزار اطلاعات مواد خطرناک در حمل و نقل دریایی
https://t.me/hazmat_ir/42

آشنایی با گروه های مواد خطرناک
https://t.me/hazmat_ir/46

شناخت و تعیین خطرات مواد شیمیایی زیان آور
https://t.me/hazmat_ir/48

خودروی ویژه عملیات HAZMAT آتش نشانی نیوزلند
https://t.me/hazmat_ir/51

نرم افزار ADR در بیش از ۱۰ زبان
https://t.me/hazmat_ir/53

نرم افزار تخصصی جدول تناوبی به همراه تصویر
https://t.me/hazmat_ir/54

نرم افزار HazMat به زبان فارسی
https://t.me/hazmat_ir/57

فیلم نشت کلر
https://t.me/hazmat_ir/60

نرم افزار فرمول های مواد شیمیایی
https://t.me/hazmat_ir/61

نرم افزار جدول تناوبی و فرمول مواد شیمیایی
https://t.me/hazmat_ir/62

نرم افزار موازنه مواد شیمیایی
https://t.me/hazmat_ir/63

ابزارهای شیمی :: یک نرم افزار بسیار عالی
https://t.me/hazmat_ir/64

نرم افزار کامل شیمی
https://t.me/hazmat_ir/65

نرم افزار دیکشنری مواد شیمیایی
https://t.me/hazmat_ir/67

واکنش پتاسیم K (از گروه فلزات قلیایی) با آب 
https://t.me/hazmat_ir/70

فیلم واکنش اکسیژن و روغن
https://t.me/hazmat_ir/73

واکنش آب و روغن در حال جوشیدن
https://t.me/hazmat_ir/74

آزمایش 1 - انفجار پتاسیم روی یخ 
https://t.me/hazmat_ir/81

آزمایش 2 - کوه آتشفشان - پتاسیم دی کرومات 
https://t.me/hazmat_ir/82

آزمایش 3 - واکنش آدامس و پتاسیم کلوریت
https://t.me/hazmat_ir/83

خودروی فرماندهی HAZMAT در نیوزلند 

https://t.me/hazmat_ir/87

توضیح قسمت های مختلف خودروی ویژه HAZMAT 
https://t.me/hazmat_ir/88

خودرو های ویژه فرماندهی HAZMAT 
https://t.me/hazmat_ir/94

کلر و ویژگیهای آن
https://t.me/hazmat_ir/101

راهنمای به کارگیری علائم ایمنی و هشدار دهنده کار با پرتو
https://t.me/hazmat_ir/103

حفاظت کارکنان در مراکز پرتو تشخیصی
https://t.me/hazmat_ir/104

آشنایی با دستگاههای پرتو تشخیصی
https://t.me/hazmat_ir/105

آشنایی و کاربرد رادیوایزوتوپ ها و دستگاهها در پزشکی هسته ای
https://t.me/hazmat_ir/106

سانحه اتمی چرنوبیل
https://t.me/hazmat_ir/107

نحوه منفجر شدن بمب اتم در دریا
https://t.me/hazmat_ir/108

کاربرد و حفاظت در برابر پرتوهای غیر یونساز
https://t.me/hazmat_ir/118

دریافت راهنمای پاسخ به شرایط اضطراریERG2016
https://t.me/hazmat_ir/132

راهنمای به‌کارگیری علائم ایمنی و هشداردهنده پرتو
https://t.me/hazmat_ir/134

راهنمای حفاظت در برابر اشعه در حمل و نقل مواد پرتوزا
https://t.me/hazmat_ir/135

ضوابط ترابری ایمن مواد پرتوزا 
https://t.me/hazmat_ir/136

انتشار عوامل بیولوژیک
https://t.me/hazmat_ir/137

مخاطرات ناشی از سوانح هسته ای :: اقدامات قبل ، حین و بعد از سانحه
https://t.me/hazmat_ir/138

مقیاس بین المللی رویدادهای هسته ای وپرتوی(INES)
https://t.me/hazmat_ir/142

استاندارد حفاظت در برابر پرتوهای یونساز و ایمنی منابع پرتو
https://t.me/hazmat_ir/154

گزارش سانحه اتمی فوکوشیما 11 مارس 2011
https://t.me/hazmat_ir/162

مهم ترین خطر عملیاتی در حوادث LPG 
https://t.me/hazmat_ir/167

درباره BLEVE و خطرات آن برای آتش نشانان
https://t.me/hazmat_ir/170


آکادمی مجازی آموزش عملیات های HAZMAT

https://telegram.me/hazmat_ir

 

اول نجات افراد سپس عملیات اطفای حریق

  • ۲۴۵۲

در فیلم زیر یک مرد بر اثر وقوع آتش سوزی در ساختمان گرفتار شده است . بر اساس استراتژی های عملیاتی در ابتدا آتش نشانان فرد را نجات داده و سپس اقدام به اطفای حریق می نماید.

اگر آتش نشانان در ابتدا اطفای حریق را شروع می نمودند به علت خاموش نمودن آتش ، دود و بخار آب بسیار زیادی تولید می گردید و به احتمال بسیار زیاد می توانست باعث مرگ فرد یا افراد گردد.

اولویت اول در عملیات اطفای حریق ، دسترسی و نجات افراد می باشد.

نقش خودروی نردبان آتش نشانی در نجات افراد در ساختمان ها

  • ۳۰۳۲

برای نجات جان افراد گرفتار در آتش سوزی ساختمان هایی که بیش از 3 طبقه بوده ، وجود و استفاده از خودروهای نردبان آتش نشانی لازم و ضروری می باشد .

در هر دو فیلم زیر همانطور که مشاهده می نمایید افراد گرفتار در دود خونسردی خود را کاملا حفظ می نمایند و در نهایت همه آنها توسط آتش نشانان نجات پیدا می کنند. نکته عملیاتی آتش نشانی : هر زمانی که آتش سوزی آپارتمان اعلام گردد ، اعزام خودروی نردبان آتش نشانی لازم و ضروری می باشد. بنابراین تعداد خودروهای نردبان آتش نشانی در مناطق شهری باید متناسب با آپارتمانها و تعداد ایستگاه های آتش نشانی و فاصله خودروهای نردبان از هم در نظر گرفته شود.

برای مشاهده فیلم ها بر روی ادامه مطلب کلیک نمایید.

استاندارد حداقل تعداد آتش نشان در صحنه آتش سوزی

  • ۳۱۷۷

بر اساس NFPA1710 حداقل تعداد آتش نشانان در صحنه آتش سوزی در ساختمان های مسکونی یک الی دو خانواری 15 نفر ، ساختمانهای آپارتمانی 28 نفر و ساختمان بلند مرتبه بیش از 43 نفر آتش نشان و نجاتگر می باشد.

بک درفت backdraught

  • ۲۲۰۰



ایمنی آتش و چالش های جدید UL

  • ۲۹۶۸

ul